Päätin vuosi sitten että tänä vuonna tähtäämme Tanelin kanssa Mejä kokeissa niin että saamme poitsusta valion ja kokeissa on tullut muutamia käytyä, tuloksin:

8.7.2010 Jämsä, Tuomari: Rasinpää Jyrki, VOI2 pisteitä 39

Koeselostus: Tanelille osoitetaan alkumakaus jota nuuhkaisee ja lähtee vauhdilla maavainuiseen jäljestykseen. Kaikki osuudet edetään risteillen jäljen molemmin puolin. Toisen osuuden alussa käydään tarkistamassa ketun luolat josta kuitenkin tullaan pois ohjaajan voimakkaasti käskyttäen. 1. kulma selvitetään parilla reunastuksella, 2. kulma/katko isolla lenkillä, 3. kulma teettää töitä lähes hukkaan asti. 1.makaus merkataan kusasemalla muut pysähtymällä ja nuuhkimalla. Kaadolle jäädään nuuhkimaan sorkkaa. Hyvä jäljestäjä jonka tarkkuus kärsii liian kovasta vauhdista ja lisäksi se vaikuttaa etenemiseen jäljellä. Tästä johtuen pieni ajanylitys johtaa palkintosijan tiputukseen.

24.7.2010 Ristijärvi, Tuomari: Ryynänen Heikki, VOI1 pisteitä 48

Koeselostus: Lähtömakauksen tarkistus ja ohjatusti liikkeelle. Reipasvauhtista, maavainuista etenemistä radan alusta loppuun. Ensimmäinen kulma menee vähän pitkäksi, josta palaa takaisin kulmalle. Toisella kulmalla ollut katkos selvisi osittain jäljentekijän jälkiin tukeutuen. kolmas kulma aukeni pienellä tarkistuslenkillä. Kaikki makaukset osoitti selvästi pysähtyen. kaadon löysi ja jäi nuuskimaan sorkkaa.

5.9.2010 Kajaani,  Kainuun piirinmestaruus koe, Tuomari: Taipaleenmäki Mikko, VOI1 48 pistettä ja Tanelille JVA-arvo!

Voitto kotiin ja kohti SM-Mejää Janakkalaan. 

Päätin että kun Taneli valioituu jätän Mejä harrastuksen Tanelin kanssa rauhaan, toisin kävi, matkaa jatkettiin SM tasolle asti, tätä en olisi voinut koskaan arvata =)

Koeselostus: Lähtö rauhoitettu, lähtömakaus tutkitaan hyvin. Koira jäljestää kaikki osuudet jälkitarkasti käyttäen maa- sekä ilmavainua ja tehden muutamia pieniä tarkistuslenkkejä. Ensimmäinen kulma tarkasti. Katkokulma kolmannella lenkillä veretyksen alkuun. Kolmaskulma tarkasti. Makauksista merkkaa erittäin hyvin ensimmäisen, toisen ja neljännen, kolmas vauhdilla yli. Kaadon nuuhkii ja jää paikoilleen. Erittäin hyvä suoritus.

                     

Tavoitteet saavutettu tälle vuodelleja kaupan päälle vielä Mejästä Kainuun piirinmestaruus voitto 

 

18.9.2010 Janakkala SM-Mejän karsinta koe, kokeen arvosteli kaksi tuomaria jokaisella koirakolla.

Tuomari: Svan Tuula, VOI1 pisteitä 46

Koeselostus: Taneli nuuhkii alkumakauksen ja aloittaa maavainuisen sopiva vauhtisen jäljestämisen. Ensimmäinen kulma, jolla katko jäljentekijöiden jälkiä apuna käyttäen veretyksen alkuun. Toinen ja kolmas kulma tarkasti. Neljännellä osuudella useita tarkistuslenkkejä molemmille puolille jälkeä. Kaadolle suoraan jonka tutkii tarkasti. Makauksista ensimmäinen ja kolmas osoitetaan pysähtymällä ja nuuhkimalla, toinen ohitetaan ja neljäs ylitetään. Itsenäisesti työskentelevä koirakko, makauksien kanssa saisi olla tarkempi.

Tuomari: Lerstrand Torsten, VOI1 pisteitä 45

Koeselostus: Startade lungt och bra. Startade med markvittring. 1.sträckan par kontroller samt saxningar. Vinkeln som var hoppet, klarades av med rundning. 2.sträckan par småa kontroller av spåret, vinkeln rundades. 3.sträckan liten kontroll av spåret. Vinkeln togs bra. 4.sträckan rundades på flera ställen. Markerade 2 st. Legor bra, 1 st. Rakt över och 1 st. Förbi på utsidan. Fram till klöven som den stannade vid. 

Janakkalassa SM-Mejässä karsinnassa hienosti 3. koiria yhteensä 18 eri kennelpiireistä.

19.9.2010 Janakkala SM-Mejän finaali koe, Tuomari: Salokanto Jari, VOI0 (ja ihka ensimmäinen)

Koeselostus: Kettujen ystävä Taneli hilpaisi metsään kuin toiseen kotiinsa suoraviivaisesti ja nenä tarkasti turpeessa. Koira antaa myös vauhdistaan sopivan esimerkin pitäen perässä seuraajat sopivan kepeäjalkaisina, mutta ei kuitenkaan juostavana. Sopivaan vauhtiin on osasyy ohjaajalla, ...joka pitää taluttimen tarpeeksi kireänä. Taneli terrierillä tuntui maha tulleen täyteen jo edellispäivän karsinnasta, sillä tänään metsässä oli päätetty pitää hauskaa. Edellispäivänä oli kaadolta löydetty pienehkö jalan tynkä, jonka alkuperä lienee jäänyt koiralle arvoitukseksi. Oliko se hirven poikasen vai minkä ihmeolennon? Se oli ilmeisesti päätetty tänään selvittää. Jokaisella kulmalla kun veren haju häipyi sieraimista, koira ilmeisesti oletti , että nyt sitten lähdetään selvittämään tätä etelän metsien suurta salaisuutta. Ja verijäljestys unohtui aivan kokonaan. Katkokulmalla yritettiin edes jonkin aikaa etsiä jäljen jatkumoa ja rengastettiin uskollisesti koko veretön osuus. Ja käytiinkin aivan veriuran porteilla, mutta jäljestykseen ei päästy käsiksi omin voimin, vaan yhtäkkiä suunta oli vauhdikkaasti aivan toinen kuin merkatun verijäljen. Kolmannen kulman ja siellä tapahtuneen harhailun jälkeen koe keskeytettiin ja "pikku hirven" salaisuus jäi jäljestävältä pohjoisen terrieriltä tällä kertaa selvittämättä. Koira on parhaimillaan miellyttävä jäljestäjä, jonka nenä sahaa aivan maan pinnassa tai hieman ylempänä - melkeimpä "puolitangossa", mutta aika ajoin meno on nautittavan pirteätä. Makuut koira merkkaa selvästipysähtyen joskin loppua kohden siinäkin hommassa on havaittavissa hätäilyn makua. Valitettavasti riistan jäljet houkuttavuudessaan veivät tänään kauden tärkeimmässä kisassa voiton!

Taneli SM- Mejästä sijoitus 7, taitaapi olla ensimmäinen kettuterrieri SM tason kokeessa!

Katsotaan jääkö Tanelin Mejä ura tähän vai jatketaanko harrastusta ensi vuonna ja uusilla kuvioilla!